Nieuwtjes

WATERIG WIERDENSE VELD

​https://tijdschrift.jilster.nl/pageflip/07219c3a-6959-11ec-bd2b-020f06a3d4ed

Artikel Tubantia van ons rustpunt

Erik, Jolande Elbert en hun dochters Susan en Leonie bij het rustpunt waar ze een beveiligingscamera hebben opgehangen. „Dat is helaas nodig.”

 
 
Erik, Jolande Elbert en hun dochters Susan en Leonie bij het rustpunt waar ze een beveiligingscamera hebben opgehangen. „Dat is helaas nodig.” © Bert Kamp

Op goed vertrouwen: camera waakt over geldpotje van gastvrij rustpunt bij Wierden

WIERDEN/NIJVERDAL – De familie Elbert bestiert naast hun bed and breakfast ‘Het Wierdense Veld’ een rustplaats voor fietsers en wandelaars die even willen bijkomen. Uit voorzorg is een camera opgehangen bij het geldpotje.

Op de grens tussen Nijverdal en Wierden, aan de rand van het weidse landschap van het Wierdense Veld, heten Erik en Jolande Elbert en hun dochters Susan en Leonie je van harte welkom. „Tien jaar geleden werden we gevraagd door Stichting Rustpunt of we niet zo’n plek wilden creëren, omdat we op een punt wonen waar een populaire wandel- en fietsroute langsloopt”, vertelt Jolande. „We waren één van de eerste rustpunten in Twente.”
Volgens Jolande moest zo’n rustplek aan twee voorwaarden voldoen. Elektriciteit om de e-bike weer op te laden en een schoon toilet. Een lege volière die voor hun huis stond bood, met een aantal aanpassingen, uitkomst. 

Appeltaart

Nu de familie Elbert tien jaar verder is, biedt de plek meer dan alleen maar ‘even bijkomen’. Er is zelfgemaakte appeltaart, koffie, thee, koeken en in de vriezer liggen ijsjes. „Zelfbediening. We hebben er een speciaal potje bij gezet waar mensen het geld in kunnen stoppen. Wanneer je een consumptie neemt, hoef je niet te betalen voor het toilet”, gaat Jolande verder.

„Meestal gaat het met betalen allemaal wel goed”, zegt Erik Elbert. „Maar we houden het wel in de gaten. Via de app van de gezamenlijke rustpunten krijgen we soms wel eens het bericht dat er iemand op strooptocht is en alle geldpotjes meeneemt. Daarom hebben we inmiddels een beveiligingscamera opgehangen. We willen graag gastvrijheid uitstralen, maar het is helaas in deze tijd nodig om maatregelen te treffen.”

Meestal gaat het met betalen allemaal wel goed, maar we houden het wel in de gaten

Erik Elbert, Rustpunt Het Wierdense Veld

Dertig mensen

Op de dagen in het hoogseizoen maken zo’n twintig tot dertig mensen per dag gebruik van het rustpunt. „Maar soms zit er ook een groep van dertig mensen die met elkaar een fietstocht maken”, aldus Erik. „Dan is er altijd wel iemand van ons gezin thuis, die dan even gaat kijken hoe alles loopt.”

Maar de familie doet het met plezier en ieder heeft zo zijn eigen taak. „We doen het met zijn vieren, ook de meiden werken mee. Susan doet de PR en houdt sociale media bij en Leonie is meer van de praktische zaken”, zegt Jolande. „En we hebben daarnaast ook alle vier nog een baan en de meiden volgen nog een opleiding.”

Jolande vervolgt: „We zien graag dat de mensen hier tot rust komen en dat gebeurt ook, je krijgt mooie gesprekken met de mensen.” Erik moet lachen, wanneer hem een grappig voorval te binnen schiet. „Laatst vroeg iemand me of hij even ergens een dutje kon doen, want hij was zo moe. Toen is hij even achter de paardenstal op een dekentje gaan liggen. Dat kan dus ook hier.”

Bron: Tubantia

——————————————————————————————————————–
 
Onze tweede vlog, deze gaat over het Wierdense veld. Klik hem snel aan!
https://youtu.be/BMmpOtL7GuA
 
Bed en breakfast en vloggen, yes it is! De komende tijd nemen wij meer vlogs rondom de B&B op. Vind je dit nou een leuke vlog, doe dan een blauw duimpje omhoog of laat een reactie achter in de comments. Vergeet niet om te abonneren!
 
Een eigen lied over het Wierdense veld!
 
HOERA  1e prijs bij de verkiezing beste B&B eropuit in eigen land.
Bed en Breakfast Het Wierdense veld Nijverdal heeft 4 nieuwe foto’s toegevoegd — trots.

Gepubliceerd door Erik-Jolanda Elbert

 

18 september om 11:46

Daar is ie dan, de beker met certificaat en de overweldigende reactie’s, hoe mooi is dat. Inmiddels ook een leuke actie geplaatst op de pagina van Eropuit in Eigen land.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen
Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bed en Breakfast Het Wierdense veld Nijverdal voelt zich speciaal.

De vlag gaat uit!!
Voor gasten van het 1e uur.
Vijf jaar, komen zij ieder jaar terug om te genieten van onze B&B.
Verwennerij, trots, genieten wat een waardering.

25 mei 2018

Ook in onze B&B hanteren wij de AVG voorwaarden en gebruiken wij uw gegevens alleen voor ons zelf. Met toestemming van u noteren wij u gegevens. Gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Klik hier om naar de AVG te gaan


Yes, GESLAAGD na vijf weken een mooie cursus afgerond.
Ik mag mij nu officieel gastvrouw van het landschap de Sallandse Heuvelrug / Reggedal noemen.

In het filmpje is te zien hoe mooi de Sallandse heuvelrug en het Reggedal is. Daarna de officiële uitreiking door onze burgemeester mevr. Raven.
Nu gaan we onze prachtige omgeving promoten aan de gasten, (maar dat doen we stiekum altijd al wel).
Wij wensen iedereen een prachtig mooi seizoen, en ontdek de vele mooie plekjes in dit gebied. BERGEN VOL BELEVING op en rond de Sallandse Heuvelrug/Reggedal

Landschap Overijssel:de brand er in
donderdag 8 februari 2018

DALFSEN – WIERDEN – NIJVERDAL – Gecontroleerd branden versterkt heide Wierdense Veld. Vandaag zijn stukken van het Wierdense Veld door de Brandweer Twente, de Brandweer IJsselland en Landschap Overijssel gecontroleerd in brand gestoken. In totaal zijn er drie vakken van ongeveer een halve hectare gebrand.

Het branden moet de eentonige grasgroei terugdringen waardoor de heide meer kans krijgt om te groeien. Het Wierdense Veld is verzuurd door stikstof waardoor veel plant- en diersoorten met uitsterven worden bedreigd. De aankomende jaren slaan verschillende partijen de handen ineen om het Wierdense Veld, dat is aangewezen als Natura 2000-gebied, te versterken en weerbaarder te maken voor de toekomst. Het branden is een van de beheermaatregelen die hier aan bijdraagt. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl/wierdenseveld

Gevarieerde heide

De natuur in Nederland heeft te lijden. Door bijvoorbeeld de hoeveelheid stikstof en ammoniak verzuurt de natuur en groeien heidevelden dicht met gras. Dit gras verdringt de heide, waardoor, als we niets ondernemen, de heide uiteindelijk zal verdwijnen. Daarom doet Landschap Overijssel er alles aan om de vergrassing, en het anderszins dichtgroeien, van de heide tegen te gaan. Dit gebeurt met de schaapskudde die het gras kort houdt en door het handmatig verwijderen van boompjes en struiken. Maar dit gebeurt ook door geregeld stukken heide te branden. “Het gras brand weg waardoor de heide, en allerlei andere planten waarvan de zaden nog in de bodem aanwezig zijn, de kans krijgen te groeien”, zegt terreinbeheerder Evert Dijk. “Daarnaast bevat het as dat ontstaat belangrijke mineralen die de heide nodig heeft. Een gevarieerde heide is aantrekkelijk om te zien, maar is ook een goed leefgebied voor verschillende insecten, reptielen en vogels.”