Rustpunt

Rustpunt “op de Zandhaar”

Naast onze B&B hebben wij voor de fietsers en wandelaars een rustpunt gemaakt. Hier kunnen mensen tegen een kleine vergoeding genieten van een kopje koffie, thee of ijs, gebruik maken van het toilet en tussentijds de fietsen opladen. Inmiddels is het rustpunt groter geworden en wij ook grotere groepen kunnen ontvangen.

In de zomerperiode bieden wij biologisch geteelde groentes aan die wij zelf verbouwen.

Genieten van het mooie en rustige plekje in het Wierdense veld.

Gelegen op de gemeente grens van Hellendoorn/Nijverdal/Hulsen en Wierden/Hoge Hexel kunt u ons rustpunt vinden. Natuurgebied het Wierdense veld is ruim 450 hectare groot en is een uniek stukje hoogveen, het is bijzonder geliefd bij natuur- en vogelliefhebbers. Voor de wandelaars en fietsers zijn er verschillende route’s en wandelnetwerken, waaronder het havezathepad en het rondje Hulsen. Ook voor de paardenliefhebbers bieden wij de gelegenheid om met eigen paard deze omgeving te gaan verkennen en is dit gebied ook voor ruiters vrij toegankelijk.

Ieder seizoen kleurt weer anders bij ons rustpunt, zo kunt u in de winterperiode heerlijk schaatsen of wandelen in de sneeuw. In de lente hoort u de roep van de wielewaal, wulp, veldleeuwerik en zwaluwen. In de zomer graast de schaapskudde heerlijk in het veld, ontdekt u de reeën en fazanten. En de herfst trekt zijn prachtige kleurenkleed aan en komt u vele soorten paddestoelen onderweg tegen.

Kortom wij willen de rustpunt bezoeker graag laten kennis maken met het fantastische uitzicht, de prachtige flora en fauna en natuurlijk de rust van het Wierdense veld, en daar is een prachtige uitkijkpost geplaatst.

Dit jaar bestaat de stichting rustpunt 16 jaar en gaat ons rustpunt het 11e jaar in.  Wij nodigen u dan ook van harte uit om een ons rustpunt te bezoeken. Ontdek de gastvrijheid en het laagdrempelige van  rustpunt Op de Zandhaar!!

Komt u bij ons een keertje koffie drinken?

www.rustpunt.nu.

Ons rustpunt is geopend van maart t/m oktober.